Bedrijfsfotograaf
Business portret

Zakelijke portretten op uw bedrijfslocatie

Deze pagina geeft u meer informatie over zakelijke portretten. 

Zakelijke portretten op locatie is een onderdeel van mijn specialisatie als bedrijfsfotograaf.

Wil je meer weten welke mogelijkheden bedrijfsfotografie voor uw bedrijf kan betekenen, bekijk dan mijn overzichtspagina over bedrijfsfotografie.

Zakelijk portret op locatie

Onderschat het belang van een goed zakelijk portret niet!

Een goed zakelijk portret zorgt er voor dat uw eerste online contact indruk nalaat. U krijgt die kans slechts éénmaal om goed te scoren. Die eerste indruk bepaalt hoe mensen over u oordelen.
Met een goed zakelijk portret trekt u de aandacht en blijven mensen u onthouden en straalt u professionalisme en vertrouwen uit. En daarmee maakt u net het verschil.  

Persoonlijke aanpak met oog voor detail

Voor business of zakelijke portretten zijn er diverse mogelijkheden, belangrijk is dat de foto’s een sterke uitstraling uitademen die het unieke van u, uw team en uw onderneming duidelijk overbrengen.

Ik wil in het finaal resultaat vooral persoonlijkheid en authenciteit zien. Dit lukt meestal niet van bij de allereerste foto. Is ook helemaal geen probleem. Daarom heb ik een aanpak uitgewerkt zodat we samen gaandeweg stap voor stap in de opnamen telkens een detail te verbeteren tot we de ultieme foto bekomen.
Gedurende de opnamen kan u zelf continue het resultaat van de gemaakte beelden volgen op een computerscherm. Het resultaat beoordelen we samen en we bespreken mogelijke verbeterpunten.

Meer info over hoe een sterke Linkedin profielfoto of business portret te maken vindt u op mijn blogpost 'Tips voor een sterke Linkedin profielfoto'.

Welke tijd moet u voorzien voor een fotosessie op maat?

Deze aanpak vraagt gemiddeld genomen een 10-tal minuten per medewerker. 
Het gaat om kwalitatieve beelden die in een opnamesessie opgebouwd worden tot het eindresultaat bereikt is. Het is dus helemaal geen klik klak en wegwezen gebeuren.

Zakelijk portret, welke stijl te kiezen? 

Dit is een persoonlijke keuze maar kan ook op vlak van de onderneming bepaald worden voor alle medewerkers. De vraag die u zich moet stellen is ‘Hoe wil ik dat mijn klanten en prospecten mij zien?’
De stijl kan formeel, informeel of dynamisch zijn. 
Het spreekt voor zich dat u in de sessie volgens de gekozen stijl sturing van mij krijgt.

Welke context kiezen we voor een zakelijk portret?

De context voor een businessportret wordt voor een stuk bepaald door uw bedrijfsactiviteit. Voor een dienstenbedrijf gaan we met andere beelden willen werken dan bijvoorbeeld voor een productiebedrijf. 

  • In de context van uw bedrijfsgebouwen

Indien het bedrijfsgebouw een grote herkenbaarheid of uitstraling heeft dan kunnen we dit als achtergrond gebruiken voor een opname met de bedrijfsleider. We werken dan op een sterk beeld wat belichting en compositie betreft.
Dit kan ook toegepast worden voor een buitendienst of salesteam, dus vooral medewerkers die face2face contact hebben met de klant.  
Ook in het gebouw zijn er mogelijkheden zoals mooie gangen, een receptie met logo aan de muur, vergaderzalen enz

  • Binnen de context van uw activiteit

Dan begeven we ons op de werkvloer (kantoor, werkhuis of productiehal) om dynamische beelden 'on the job' te creëren.

  • Sterke Linkedin profielfoto

Het maken van een sterke Linkedin profielfoto of een portret in studio stijl voor gebruik op uw website is vakmanschap, tracht dit niet zelf te doen.
Wil u meer weten over het hoe van een goede Linkedin profilefoto, lees dan mijn blog met tips voor een sterke Linkedin profielfoto.

Wat met de opnamelocatie?

Ik ben een locatie fotograaf, dit betekent dat ik niet van thuis uit in een studio werk maar ik kom on-site van mijn klant met de nodige apparatuur en studioverlichting. Uw medewerkers hoeven zich dus niet te verplaatsen en er is dus weinig tijdverlies.

 

Linkedin profielfoto
Zakelijk portret
Zakelijk portret
Zakelijk portret
Special effect

 

 

 

 

Maatwerk op aanvraag

Wil u echter een speciaal effect voor een specifieke toepassing, dan gaan we daar zeker graag op in.

In dit voorbeeld ziet u de vraag om een specifieke sfeerfoto op te zetten.

Maatwerk kan altijd op eenvoudige vraag.